Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Paistinkääntäjät

 

Lintutien Ravintola kuuluu Pohjanmaan gastronomiseen kärkijoukkoon ja siitä osoituksena ravintolalle on myönnetty arvostettu Chaine des Rôtisseurs- kilpi.


Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjien veljeskunta on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka tarkotuksena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä kansainvälistä että kansallista ruokakulttuuria. Veljeskunta perustettiin jo vuonna 1248 Ludvig IX Pyhän julistuksella ensin Hanhenpaistajien mestarikillaksi mutta laajennettiin myöhemmin koskemaan myös muita paisteja. Vuonna 1509 Ludvig XII:n valtakaudella nimeksi muutettiin "Les Rotisseurs" – Paistinkääntäjät.


Napoleonin aika ja Ranskan vallankumous saivat järjestön toiminnan hiipumaan, mutta toisen maailmansodan jälkeeen vuonna 1950 herätti joukko korkeatasoisia Ranskan gastronomeja järjestön uudelleen henkiin. Pyrkimyksenä oli nimenomaan vaalia vuonna 1248 perustetun ritarikunnan laatuperinteitä.


Järjestön pääpaikka on Pariisissa ja nykyisin järjestön presidenttinä toimii Yam Atallah. Vanha vaakuna otettiin käyttöön täydennettynä kahdella ketjulla, joista sisempi kuvaa ammattilaisjäseniä ja ulompi harrastajajäseniä.


La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjien kotisivut

Panoraamakuvat tiloistamme

KatsoKatso