menut / menus

Ja eiku valmiiseen pöytään.

menu pikkuVELI

Kuohkeaa tattikeittoa ja kananmuna 64°C

Creamy porcini mushroom soup and egg 64°C


***


Kevyesti savustettua lohta, punajuurikastiketta ja puikulaa

Lightly smoked salmon, beetroot sauce and almond potato


TAI / OR


Sikabaarin ylikypsää possunkylkirullaa, ponzulientä (sis. kalaa), ja perunapyrettä

Overcooked pork flank roll from farm Sikabaari, ponzu sauce (contains fish) and potato purée


***


Rapea mallasvohveli, vaniljajäätelöä, suolakinuskia ja mustikkaa

Crispy malt waffle, vanilla ice cream, salted caramel and blueberry


39€

***

menu isoSISKO

Viiden ruokalajin yllätysmenu

Five-course surprise menu


68€

alkuun / starters

Kaikkea tätä ja enemmän

Salaatti ja kasvikset / Salad and vegetables

Salaatti paahdetuista kirsikkatomaateista, marinoidusta omenasta ja parsakaalista

Salad made of roasted cherry tomato, marinated apple and broccoli


8€

***

Siika ja kermaviili / Whitefish and sour cream

Sokerisuolattua siikaa, kirjolohen mätiä ja savustettua kermaviiliä

Whitefish cured with salt and sugar, rainbow trout roe and smoked sour cream


10.50€

***

Keitto ja Ojan tilan kananmuna / Soup and egg from farm Oja

Kuohkeaa tattikeittoa ja kananmuna 64°C

Creamy porcini mushroom soup and egg 64°C


11.00€

***

Peura ja kuusenkerkkä / Deerand spruce shoot

Peuratartar Metsärannan Lihan valkohäntäpeurasta, kuusen­kerk­kä­ma­jo­nee­sia ja pikkelöityä punasipulia

Deer (from farm Metsäranta) steak tartare, spruce shoot mayonnaiseand pickled red onion


14€

päälle / main courses

Kokkaamme kaiken myös eri­kois­ruo­ka­va­lioi­hin soveltuvina versioina.

***

Kasvis / Vegetarian

Kesäkurpitsa-munakoisolasagnea, tomaattikastiketta ja hummusta

Lasagne made of summer squash and eggplant, tomato sauce and hummus


20€

***

Lohi / Salmon

Kevyesti savustettua lohta, punajuurikastiketta ja puikulaa

Lightly smoked salmon, beetroot sauce and almond potato


23€

***

Possu / Pork

Sikabaarin ylikypsää possunkylkirullaa, ponzulientä (sis. kalaa), ja perunapyrettä

Overcooked pork flank roll from farm Sikabaari, ponzu sauce (contains fish) and potato purée


23 €

***

Ruijanpallas / Halibut

Kirkastetussa voissa haudutettua ruijanpallasta, rapulientä ja tuorepastaa

Halibut poached in clarified butter, crayfish stock and fresh pasta


28€

***

Karitsa / Lamb

Myllymäen tilan karitsan fileetä, tummaa sipulikastiketta ja sieniohrattoa

Lamb fillet from farm Myllymäki, dark onion sauce and mushroom-barley risotto


29€

***

Härkä / Beef

pikkuVELIN pippuripihvi Tammisen rotukarjan sisäfileestä, pip­pu­ri­ker­ma­kas­ti­ket­ta ja pikkuVELIN lohkoperunoita

pikkuVELI beef tenderloin pepper steak with pepper cream sauce and pikkuVELI potato wedges


33.50€


jälkeen / desserts

Kerta kaikkiaan.

Suklaa / Chocolate

Maitosuklaa parfait, tummasuklaa macarons, valkosuklaamoussea ja raparperia

Milk chocolate parfait, dark chocolate macarons, white chocolate mousse and rhubarb


10.50€


***

pikkuVELIN Vohveli / pikkuVELI’s Waffle

Rapea mallasvohveli, vaniljajäätelöä, suolakinuskia ja mustikkaa

Crispy malt waffle, vanilla ice cream, salted caramel and blueberry


10€

***

Juustot / Cheeses

Valikoima kotimaisia juustoja

Selection of domestic cheeses


10.50€

***

Kokkiemme itse valmistamia artesaanijäätelöitä ja sorbetteja

Selection of handcrafted artisan ice creams and sorbets

Päivän maku / Flavour of the day


4€ pallo / scoop

MYYNTI


Sähköposti: ravintola(at)pikkuveli.fi

Tarjouspyyntö


Ma-Pe klo 12-17 

puh: 010 323 3560 


Muina ravintolan aukioloaikoina 

puh: 010 323 3562

Ravintola pikkuVELI


Lintutie 1, Ylivieska
(Hotelli Käenpesän yhteydessä)
puh. 010 323 3562


VARAA PÖYTÄ


PALVELEMME

TAMMI JA HELMIKUUSSA POIKKEUSAUKIOLOT
Ma -To 17 – 21

Pe-La 15 – 22
Su suljettu

Lounasravintola PikkuVELI


Valtakatu 4, Ylivieska
puh. 010 323 3563


PALVELEMME

Ma-Pe 8-14
Lounas 10.30-14
La-Su suljettu

Ylläpito
chaine des rotisseurs

© pikkuVELI Ravintolat. All rights reserved. Tietosuoja.

Sivusto: Creame